BLOGI


 

Kun poterot on purettu ja myrsky laantunut, konflikti pitää saattaa vielä maaliin asti. Tuulettuneen olon ja sanotuksi saamisen jälkeen on vielä yksi merkittävä vaihe jäljellä: muutos.

Jos rauha mielletään ristiriidattomaksi tilanteeksi, silloin konfliktit nähdään haitallisina - kuin väärä sävel soinnussa tai ohi vedetty rangaistuspotku ratkaisevassa ottelussa. "Kuka mokasi?" "Miksi hävisimme?" Tällöin ristiriitaa yritetään korjata kuin sähkövikaa autosta. Etsitään oikosulkua, jonka vuoksi varoitusvalo vilkkuu.

Uskon, että meillä kaikilla on sama toive: elää yhdessä hyvillä mielin. Sopu on arvokas päämäärä niin työpaikoilla kuin kodeissakin.

Ilmoitustaululla oli lappu, jossa luki päiväkodin säännöt. Lapset olivat keksineet niitä yhdessä aikuisten kanssa. Mukana oli käsienpesuohjeita ja ruokailuun liittyvä kielto, ettei saa huutaa – tavallinen puheääni kuuluu ruokaseurueessa, kunhan kukaan ei huuda. Säännöt opettavat lapsille, miten toisia huomioidaan ja omaa toimintaa hallitaan.

Gorée

25.04.2018

Olen matkalla Senegalissa, Dakarissa, jonka edustalla Atlantin valtameressä on Goréen saari. Todella kaunis, pieni saari on Unescon maailmanperintökohde ja siellä käy päivittäin satoja vierailijoita. Kilometrin laivamatkaa mantereelta saarelle on kuljettu vuosisatojen ajan. On arvioitu, että Goréen ja muiden samankaltaisten kauppakeskittymien...

Vuosi 2001 oli haasteellinen meidän joukkueelle. Jäimme harmillisesti mitalien ulkopuolelle ja joukkuehenki oli surkea.

Kulttuurieroja

08.03.2018

Kun matkustaa kauas, pääsee taatusti vieraan kulttuurin keskelle. Mutta oletko huomannut, kuinka läheltä itseäsi voit löytää kulttuurieroja?